OGŁOSZENIE KONKURSU NA STANOWISKO Prezesa Zarządu Zakładu Gospodarki Komunalnej „Łososina” spółka z o.o.

wyświetleń: 808

Treść

Rada Nadzorcza Zakładu Gospodarki Komunalnej „Łososina” spółka z o.o. w Łososinie Dolnej  ogłasza konkurs na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki.

1. Przedmiotem postępowania konkursowego jest wybór Prezesa Zarządu.

2. Kandydaci na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki powinni spełniać następujące wymagania:

1) wykształcenie wyższe lub wykształcenie wyższe uzyskane za granicą uznane w Rzeczpospolitej Polskiej, na podstawie przepisów odrębnych,

2)  5 letni okres zatrudnienia na podstawie umowy o pracę, powołania, wyboru, mianowania, spółdzielczej umowy o pracę lub świadczenia usług na podstawie innej umowy lub wykonywania działalności gospodarczej na własny rachunek,

3)  co najmniej 3 – letnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych lub samodzielnych albo wynikających z prowadzenia działalności gospodarczej na własny rachunek,

4)  korzystanie z pełni praw publicznych,

5)  posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych,

6) nienaruszanie ograniczeń lub zakazów zajmowania stanowiska członka organu zarządzającego gminną osobą prawną wynikających z art. 4 w zw. z art. 2 pkt 6 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne (Dz. U. z 2017 r., poz. 1393 ze zm.),

7)  niekaralność za przestępstwa określone w przepisach rozdziałów XXXIII-XXXVII Kodeksu karnego oraz w art. 586 do art. 595 Kodeksu spółek handlowych,

8)  stan zdrowia kandydata pozwalający na zajmowanie stanowiska Prezesa Zarządu.

3.   Prezesem Zarządu Spółki nie może być osoba, która:

1)  pełni funkcję społecznego współpracownika albo jest zatrudniona w biurze poselskim, senatorskim, poselsko-senatorskim lub biurze posła do Parlamentu Europejskiego na podstawie umowy o pracę lub świadczy pracę na podstawie umowy zlecenia lub innej umowy o podobnym charakterze,

2)  wchodzi w skład organu partii politycznej reprezentującego partię polityczną na zewnątrz oraz uprawnionego do zaciągania zobowiązań,

3)  jest zatrudniona przez partię polityczną na podstawie umowy o pracę lub świadczy pracę na podstawie umowy zlecenia lub innej umowy o podobnym charakterze,

4)  pełni funkcję z wyboru w zakładowej organizacji związkowej lub zakładowej organizacji związkowej spółki z grupy kapitałowej,

5)  jej aktywność społeczna lub zarobkowa rodzi konflikt interesów wobec działalności Spółki.

4. Zgłoszenia kandydatów powinny zawierać:

1) CV zawierające klauzulę „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb prowadzonego postępowania konkursowego, zgodnie z Ustawą z dnia 10 maja 2018 r o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000 ze zm.),

2) List motywacyjny,

3) Odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych oraz kursów i szkoleń a także informacje o otrzymanych nagrodach i wyróżnieniach,

4) Odpisy świadectw pracy lub stosownych dokumentów potwierdzających spełnienie warunków o których mowa w ust. 2 pkt 2 – 3,

5)  Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych, posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych, nie podleganiu ograniczeniom lub zakazom pełnienia funkcji członka Zarządu w spółkach handlowych lub Spółce, której dotyczy postępowanie;

6) Oświadczenie o niekaralności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego.

7) Aktualne zaświadczenie lekarskie o stanie zdrowia potwierdzające brak przeciwwskazań do wykonywania pracy zarobkowej.

8) Koncepcję rozwoju Spółki i zarządzania Spółką. Spółka udostępni kandydatowi do wglądu w siedzibie Spółki w godzinach jej funkcjonowania dokumenty w dniach od daty ogłoszenia do daty składania dokumentów w postaci: aktu przekształcenia zakładu komunalnego w spółkę oraz sprawozdanie finansowe za rok 2018.

1. Odpisy dokumentów, o których mowa w ust. 4 pkt 3 i 4 mogą być poświadczone przez kandydata. W takim przypadku w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej kandydat jest obowiązany do przedstawienia Radzie Nadzorczej Spółki oryginałów lub urzędowych odpisów dokumentów pod rygorem wykluczenia z dalszego postępowania konkursowego.
  2. Pisemne zgłoszenia do konkursu należy złożyć w zaklejonej kopercie z napisem „Konkurs na Prezesa ZGK „Łososina” spółka z o.o. - DO RĄK WŁASNYCH PRZEWODNICZĄCEGO RADY NADZORCZEJ, którą należy umieścić w drugiej kopercie z adresem Spółki: ZGK „Łososina” spółka z o.o.
  3. Zgłoszenia będą przyjmowane w terminie do dnia 14 czerwca 2019 r. w siedzibie Spółki - 33-314 Łososina Dolna 418 w godzinach od 8 - 15 lub listownie (decyduje data wpływu do siedziby Spółki). Zgłoszenia złożone po upływie terminu określonego do ich przyjmowania nie podlegają rozpatrzeniu.
  4. Zgłoszenia kandydatów nie spełniające wymogów określonych w ogłoszonym postępowaniu kwalifikacyjnym nie będą rozpatrywane.
  5. Rozmowy kwalifikacyjne odbędą się w terminie wskazanym w zawiadomieniu przekazanym listownie, telefonicznie lub drogą elektroniczną.
  6. Rada Nadzorcza ZGK „Łososina” spółka z o.o. może w każdym czasie, bez podania przyczyn, zakończyć postępowanie kwalifikacyjne bez wyłonienia kandydata.
  7. O wyniku postępowania kwalifikacyjnego Rada Nadzorcza ZGK „Łososina” spółka z o.o. powiadomi kandydatów.
  8. W toku rozmowy kwalifikacyjnej oceniane będą predyspozycje, wiedza i kwalifikacje kandydata.
  9. W toku konkursu Rada Nadzorcza może prowadzić rozmowy uzupełniające, w trakcie których może żądać od kandydatów dodatkowych wyjaśnień.
  10. W wyniku konkursu Rada Nadzorcza ZGK „Łososina” spółka z o.o. wybierze Prezesa Zarządu.
Na Skróty